Областна администрация – Кюстендил се включи в честването на Националния празник на Република България

138 години от освобождението на Република България от турско робство се отбелязват на днешния 3 март. По този повод Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, неговият заместник Силвия Велкова и главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова поднесоха венец на паметника „Булаир“ на площад „Велбъжд“ в Кюстендил. Венецът бе изработен от бели, зелени и червени цветя, наподобяващи българския трибагреник

За да отбележат Националния празник, венци и цветя поднесоха Община Кюстендил, Общински съвет Кюстендил, представители на политически партии, неправителствени организации, училища, културни институции и граждани.

Церемонията започна с издигане на знамето на Република България под звуците на националния химн. Ученици от Второ ОУ „Даскал Димитрий“ в Кюстендил изнесоха рецитал и историческа възстановка по повод 138-годишнината от Освобождението. Присъстващите сведоха глави в едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите герои в името на свободата на България.

„Трябва да запазим паметта на всички герои, да запазим българския дух, независимо в какъв геополитически план ще разглеждаме държавата“ – каза Областният управител Виктор Янев пред местните медии и пожела на жителите на област Кюстендил и на всички сънародници здраве и успехи.

Печат

http://www.werathah.com http://www.werathah.com/index.php www.werathah.com try this site
http://www.lacasagiusta.it/index.php?gdfgrw=adobe-after-effects-cs6-apple-mac-version-activator