Областна администрация – Кюстендил се включи в инициативата „Да изчистим България заедно“

da izchistim01

   Под мотото „Играем чисто! “ стартира екоинициативата на BTV „Да изчистим България заедно“ на 16 септември. За поредна година Областна администрация – Кюстендил е партньор на най-мащабната доброволческа кауза в страната.

   За реализирането на инициативата на територията на област Кюстендил, администрацията разпредели и раздаде на общините ваучери за гориво, предназначени за извозване на събрания по време на кампанията боклук. Ваучерите и тази година са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

da izchistim02

   Областният управител Виктор Янев, заедно с екипа на Областна администрация - Кюстендил избраха да почистят емблематичната за региона Късноантична и средновековна крепост „Хисарлъка“, която е паметник на културата и се посещава ежедневно от местни хора и туристи. Екипът събра отпадъците по цялата дължина на крепостната стена, както и в зелените територии около нея.

da izchistim03

   В кампанията „Да изчистим България заедно“ днес се включват и 18 училища от област Кюстендил.

   Гражданите, които почистват околоблоковите пространства или паркове се призовават да оставят събрания боклук до най-близкия контейнер. А на сайта на кампанията могат да бъдат маркирани и почистените зони. 

da izchistim05

da izchistim06

Печат