Областният управител Виктор Янев: Честит Ден на Независимостта!

2209 11 

        С тържествена церемония бе отбелязан Денят на Независимостта на Република България в град Кюстендил. По случай 109-та годишнина венец в памет на знайните и незнайни войни пред паметника „Булаир“ поднесоха областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев заедно с главният секретар на Областната администрация Гергана Михайлова.

         За да отдадат почит се включиха още кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС – Кюстендил Михаела Крумова, представители на политически партии, неправителствени организации и граждани.

2209 2

         Програмата започна с националния химн и издигане на българския трибагреник. Кратък исторически прочит на събитията, довели до обявяването на независимостта на България бе представен на присъстващите. А за музикално-изпълнителната част се погрижиха Общински духов оркестър - Кюстендил и фолк-джас формация към Нов български университет с диригент доц. д-р Георги Петров.

2209 3

         „Има дати от историята ни, с които трябва да се чувстваме пълноценни граждани, затова днес отдаваме почит към предците ни, които извоюваха независимостта ни. И докато страната ни посреща този празник, подготвя и предстоящото си Председателство на Съвета на ЕС. Манифестът на съвременния българин, живеещ в широката общност на Европейския съюз е жив. Желая хубав празник на всички съграждани и нека се чувстват наистина независими“, това каза областният управител пред представителите на медиите. 

2209 4

Печат