Областният управител Виктор Янев: Посланието на Българското председателство на Съвета на ЕС трябва да стигне до всички хора

lilianapavlova1

„Пред Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018, в лицето на г-жа Павлова, предстои много важна и отговорна работа. Целта, която българското правителство си е поставило е основното послание на предстоящото председателство да стигне до възможно най-широк кръг от хора, за да се разбере какви са възможностите за страната ни като пълноправен, интегриран член в ЕС във връзка с това председателство“, това каза областният управител на област Кюстендил Виктор Янев по време на информационна среща по темата с жители на град Кюстендил.

Домакини на събитието бяха Народно читалище „Братство 1869“, съвместно с Информационен център „Европа – директно- Кюстендил.

Официални гости на мероприятието бяха ресорният министър Лиляна Павлова, народният представител Кирил Калфин, кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на местния Общински съвет Михаела Крумова и председателят на читалището-домакин Иван Андонов.

Преди началото на дискусията с граждани бе открита изложба от детски рисунки и информационни табла, посветена на  Европейския ден на езиците – 26 септември.

lilianapavlova2

„Председателството дава уникален шанс на България да покаже какво е дала на света – не само кирилицата, но и богата култура, история, археология, традиции“, каза министър Лиляна Павлова в град Кюстендил, откъдето започна общественото обсъждане на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС с граждани в цялата страна.

„Искаме Българското председателство да бъде Балканско, да дадем европейска перспектива на Западните Балкани, които са толкова близо до вас, тук. Но не фалшиви очаквания, а ясен план. Искаме регионът да бъде сигурен, а държавите свързани помежду си със съвременна пътна, железопътна, въздушна, дигитална инфраструктура“, допълни министър Павлова.

Печат