Проведе се обществено обсъждане на програмата за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС

   Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, заедно със своя заместник Радослава Чеканска се включиха в обществено обсъждане на програмата за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, което се организира от МРРБ. Поканени бяха представители на работодателски, браншови и неправителствени организации, академична общност, медии, както и на местната и държавна власт.

   Сред официалните гости бяха още зам.-министърът на МРРБ Деница Николова, областният управител на област Благоевград Бисер Михайлов, кметът на Петрич Димитър Бръчков, кметът на община Сандански Кирил Котев, посланикът на Република Македония Н.Пр. Марян Гьорчев.

  „Евроинтеграцията на Западните Балкани е сред основните акценти на председателството на Съвета на ЕС“, посочи зам.-министър Николова. Тя отбеляза, че МРРБ изпълнява политиката за сближаване със западните ни съседи чрез програмите за европейско териториално сътрудничество.

   Зам.-министърът на МРРБ Деница Николова, която заедно с министъра на местното самоуправление на Македония Сухейл Фазлиу откриха спортно събитие в зала  гр. Петрич. С общата инициатива бе отбелязан Денят на европейското сътрудничество под надслов “Общите граници ни правят по-близки“. Празникът се организира по Програма Interreg – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България – Македония 2014-2020 г.

petrich

Печат