Областният управител Виктор Янев бе гост на Празника на плодородието в Кюстендил

        Емблематичният за Кюстендил Празник на Плодородието – 2017 година се провежда за поредна година за да представи изобилието и плодородието на кюстендилския овощен край. Събитието се организира от Общината, съвместно с Институт по земеделие – Кюстендил и Областния информационен център. Посрещането на празника бе стартирано през 2008 година.

         На площад „Велбъжд“ занаятчии и земеделски производители представиха произведенията и продукциите си в красиво аранжирани щандове. За децата пък имаше арт-ателиета и работилници, а за всички жители и гости музикална програма, която продължава до края на деня със заключителен концерт, конкурс за най-тематичен костюм и томбола с награди.

         Официален гост на празника бе областният управител на област Кюстендил Виктор Янев. Той лично разгледа изложението и пожела успех на всички участници, които се състезават в конкурсите за най-голяма ябълка и най-красиво подредени щандове.

         Празника уважиха още кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет Михаела Крумова и
директорът на института по земеделие проф. д-р Димитър Домозетов, който откри юбилейното 10-то издание на празника и представи на публиката част от разнообразието от сортовете ябълки в кюстендилския край.

         Гости на празника бяха още проф. д-р Мая Игнатова - зам.-председателят на Селскостопанска академия в София, както и главния научен секретар на академията доц. Здравка Петрова. 

222

333

888

999

444

talismanche

Печат