Областна администрация кани жителите на Кочериново на информационна среща под надслов „Съединението прави силата“

      По повод предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година Областна администрация Кюстендил и Община Кочериново организират  среща с граждани под надслов: „Съединението прави силата“.

     Събитието ще се проведе утре, 03.10.2017г. /вторник/ от 17:30 ч. в сградата на читалище „Пробуда – 1919“ гр. Кочериново.

     Срещата ще премине в две части. В първата част областният управител на област Кюстендил Виктор Янев ще представи ключовите послания и цели на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. В последващата дискусия жителите и гостите на Кочериново могат да отправят своите въпроси по темата към областния управител  и към кмета на Община Кочериново Иван Минков.

     Програмата ще продължи с изнесен урок по народни танци от ТС “Кочеринка“ с ръководител Венци Костадинов, заедно с танцьори и инструменталисти от ФА „Пирин“.

     В съпътстващата културна програма участие ще вземат ученици
от ОУ „Христо Ботев“ град Кочериново и художникът Славчо Багашки.

     Събитието е част от дейностите по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз през 2017 година и цели повишаване на информираността на българското общество за ролята и приоритетите на ЕС.

     Срещата е отворена за всички, които имат интерес по въпроса. Поканени са представители на местната и държавна власт, медии, широка общественост, НПО, бизнес и училища.

покана за обществеността 1

Печат