Open menu

Областният управител Виктор Янев присъства на трета работна среща по линия на Инициатива за сътрудничество (16 + 1)

Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, заедно със своя заместник Радослава Чеканска взеха участие в трета работна среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай (16 + 1).

Форматът на 16 + 1 е инициатива на Народна република Китай, насочена към укрепване и разширяване на сътрудничеството в областта на инвестициите, транспорта, финансите, науката, образованието и културата и развива взаимноизгодни партньорства в областта на търговията, туризма, научните изследвания, здравеопазването, образованието и културата.

Престижният международен форум се проведе в Пловдив под егидата на областния управител на област Пловдив и премина в  три панела по приоритетни области за сътрудничество: „Култура и туризъм“, „Иновации и икономически зони“ и „Селско стопанство“.

На срещата присъстваха представители на области в държави от Централна и Източна Европа и седем провинции от Китай, посланици и ръководители на дипломатически мисии, г-н Георг Георгиев – заместник-министър на Външните работи, г-жа Амелия Гешева  – заместник-министър на културата, г-н Милко Теофилов – заместник-министър на туризма, съветникът на министъра на икономиката, кметът на община Пловдив г-н Иван Тотев, Н. Пр. г-н Джан Хайджоу, извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България, г-н Йе Чанцин, Заместник Генерален директор на Службата по външни работи на провинция Хъбей, делегати от Чехия, Словения, Черна гора, Румъния, Латвия Естония и Унгария, областни управители, ректори на пловдивските университети, представители на бизнеса от област Пловдив, „Тракия икономическа зона“, „Агенция за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа(АНСССКЦИЕ)  и НПО.

IMG 7934

IMG 7978

IMG 8029

Печат