Областният управител Виктор Янев награди подгласничка в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“

Кюстендилска пролет 2019 1

       Областният управител Виктор Янев бе официален гост на церемонията по избор на „Девойка Кюстендилска пролет" за 2019 г. С голям спектакъл на открито в областния център се състоя 53-тият конкурс на това издание. Водещи на празничната програма бяха актрисата Яна Маринова и актьорът и музикант Орлин Павлов.

Кюстендилска пролет 2019 2

     17-годишната Снежанка Пенова е "Девойка Кюстендилска пролет" за 2019 година. Наградата на победителката връчи кметът на общината Петър Паунов. Подгласнички на Снежанка станаха Виктория Тишанска, която спечели и приза „Момиче на публиката“, както и Рафиела Николова. Те бяха наградени от губернатора на Кюстендил Виктор Янев и от председателя на Общински съвет Михаела Крумова.

Кюстендилска пролет 2019 4

        Журито, което класира победителките в конкурса, бе съставено от 28 носителки на титлата "Девойка Кюстендилска пролет" през годините.

Кюстендилска пролет 2019 5

       Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира още от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. 

Кюстендилска пролет 2019 6

Кюстендилска пролет 2019 7

Печат