Областният управител Виктор Янев присъства на първа копка за рехабилитацията на пътя Дупница - Клисура - Самоков

IMG 6908

            Областният управител на Кюстендил Виктор Янев присъства на символичната първа копка за рехабилитацията на пътя Дупница – Клисура – Самоков. Официалното събитие, което се състоя в Дупница, бе уважено също от зам. областния управител д-р Матей Попниколов, народните представители Радослава Чеканска, Станислав Иванов и Валентин Милушев, председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, кметовете на Дупница, Сапарева баня и Самоков – инж. Методи Чимев, Калин Гелев и Владимир Георгиев.

IMG 6947

            Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова даде старт на рехабилитацията на 32,5 км. от второкласния път Дупница – Клисура – Самоков. "Пътят е малко повече от 32 км. и не бе ремонтиран повече от 30 години. За 15 месеца той ще бъде напълно готов", заяви Николова. Тя плисна менчето за късмет и спорна работа, а преди това отец Георги Паликарски отслужи водосвет за късмет в ремонтните дейности.

IMG 6944

            "Отдавна очаквахме този ремонт и се радвам, че най-накрая той ще бъде факт. Това трасе е много важно от стратегическа гледна точка за град Дупница, тъй като свързва важния коридор от ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“ и АМ „Тракия“. Дупница е на кръстопът и по обясними причини  добрата инфраструктура ще окаже своето положително влияние както за местния бизнес, така също и за развитието на туризма в региона", заяви инж. Чимев, който благодари на правителството за отпуснатите средства за рехабилитацията на пътя.

            Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Отсечката е разделена на два лота – 27 и 28.

 

 

 

Печат