Кюстендил е един от 20-те градове, включени в ултрамаратона „Corridor8“

 

     В Кюстендил днес пристигна ултрамаратонецът Красимир Георгиев, който бяга по така наречения Коридор № 8, свързващ България, Северна Македония и Албания.

     Този, първи по рода си ултрамаратон, обединява хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото #Свързаност. Бягането на Красимир Георгиев стартира на 8 май от Варна, мина през Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София, а днес и през Кюстендил. Краси Георгиев ще продължи прехода си към Република Северна Македония.

Image00004

     Георгиев бе посрещнат пред галерията на Майстора от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, който му подари картината “Молитва”, репродукция на Майстора, и изрази надежда, че той ще пренесе посланието за Коридор №8 до високите етажи в Брюксел.

Image00002

     Събитието уважиха също губернаторът на област Кюстендил Виктор Янев и председателят на ОС Михаела Крумова.

    В рамките на 15 дни Красимир Георгиев ще прекоси над 1 200 км. от Черно до Адриатическо море и ще премине през 20 градове в България, Северна Македония и Албания.

    Финалът е в Албания на 24 май. Зрителите ще могат да следят в реално време, както бягането му, така и случващото се в отделните градове по маршрута на маратона на www.wnesstv.com и www.corridor8.run.

    Каузата се осъществява по идея и чрез подкрепата на евродепутата д-р Андрей Ковачев и на Милен Врабецки.

Печат