Open menu

Зам. областният управител д-р Матей Попниколов уважи откриването на изложба на известния художник Николай Янакиев

Image120190625180650

     Зам. областният управител на Кюстендил д-р Матей Попниколов уважи откриването на изложбата на един от най-изтъкнатите български художници – Николай Янакиев. Живописните творби на автора бяха представени в Общинската художествена галерия „Околийската къща“ в Дупница, където се състоя официалното откриване.

     Десетки уважиха събитието, а сред тях и народните представители Димитър Главчев, Радослава Чеканска, Александър Александров и Валентин Милушев. Гости на откриването бяха също кметът на Дупница инж. Методи Чимев, председателят на Общинския съвет Емил Гущеров, зам.-кметът Крум Милев, съветници и редица общественици.

Image220190625180617

     Световноизвестният художник Николай Янакиев е родом от Дупница и традиционно участва в общата инициатива на дупнишките майстори на четката “Приятели”. Негови картини редовно участват в парижкия Есенен салон и са част от фондовете на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, колекция на ЮНЕСКО, галерия “Уфици” във Флоренция, Национална галерия за изящни изкуства “Ла Валета” в Малта, музей “Мимара” в Загреб, частни сбирки и много други музейни колекции.

Image320190625180641

     В рамките на един месец, в залите на Околийската къща и на Джамията, жителите и гостите на град Дупница ще могат да разгледат и да се насладят на изложбата живопис на бележития български художник.

Image420190625180620

Печат