Областната епизоотична комисия проведе регулярно заседание

Image0109102019

        Област Кюстендил остава незасегната от болестта Африканска чума по свинете. Продължава да е спокойна епизоотичната обстановка на цялата територия. Това стана ясно по време на провелото се редовно заседание на Областната епизоотична комисия. То бе председателствано от зам. областния управител д-р Матей Попниколов.

Image0209102019

        „Няма постъпили сигнали за намерени трупове от диви свине по време на първия ловен излет през този уикенд. Бяха взети проби от всички отстреляни 106 диви свине. В момента се обработват пробите в София, като досега обработените са отрицателни”, обясни д-р Емил Гъгнев от Областна дирекция по безопасност на храните.

Image0309102019

        Директорът на РДГ - Кюстендил, Здравчо Тодоров от своя страна заяви, че са направени масови проверки по време на лова през уикенда. "Един голям процент от групите са изпълнили тези мерки по биосигурност, но има и групи, които не са ги изпълнили. Те не са дезинфектирали автомобилите си. Тези групи ще бъдат спрени от лов, докато не изпълнят тези пропуски, които са допуснали”, посочи той.

Печат