Поздравителен адрес от областния управител на област Кюстендил Виктор Янев по повод Деня на народните будители

on .

По случай Деня на народните будители, областният управител Виктор Янев изпрати поздравителни адреси до училищата и читалищата в област Кюстендил. В поздравителния адрес се казва:

"Уважаеми просветни и културни дейци,

Уважаеми съграждани,

За мен е чест да Ви поздравя по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

Този национален празник е символ на българската духовност и самосъзнание и повод за отдаване на дълбока почит към духовници, книжовници, учители и просветители, наречени от народа „будители на нацията“! Свеждаме глави пред тях и пред безкористното им дело, с което завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочувствие.

Позволете ми да честитя днешния празник и на всички съвременни будители, които просветляват бъдещите поколения с огънчето на науката, културата, националната чест и възрожденско родолюбие! Бъдете здрави, вдъхновени и целеустремени, защото Вие сте надеждата за оцеляването на българския род, нрав и обичаи!

Нека всички Ваши начинания, наситени с пълноценен смисъл, да бъдат съпроводени с успех и все по-умело да проправят пътя към представата за българския просветител, за да запази всеки от нас частица будителство и плам за самосъхранение!

Честит празник!"

Във всички общини от област Кюстендил празникът ще бъде отбелязан с различни прояви - концерти, изложби и беседи.