Областният управител Виктор Янев награди победители в традиционната надпревара „Спортист на годината“ в Кюстендил

Традиционното събитие, което отличава най-добрите спортисти на град Кюстендил се състоя в сладкарница „Шампиони“ в областния град. Основатели на конкурса са кюстендилският екип на „Дарик радио“, които с подкрепата на Община Кюстендил организират събитието за 17-ти път.

Гост на награждаването бе областният управител на област Кюстендил Виктор Янев, който връчи статуетките на част от победителите. На официалното мероприятие присъстваха и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на ОбС – Кюстендил Михаела Крумова и екстертът на ММС за областите Кюстендил, Благоевград и Перник Мая Лехчанска, които също раздадоха наградите.

Специалният плакет за "Спортист на Кюстендил", с логото на Дарик и герба на община Кюстендил получиха 31 спортисти, номинирани под №1 в своя спортен клуб, който развива дейност на територията на община Кюстендил.

Спортист №1 на Кюстендил за 2016 г. е Милослав Методиев, с подгласници Янислав Миленков и Валерия Кадийска. Освен плакети и подаръци от спонсорите, те получиха и парични премии.