Зам.-областният управител Силвия Велкова даде старт на първия турнир по табла, организиран от Съюза на инвалидите в Кюстендил

on .

Първи турнир по табла се проведе в Клуба на инвалида в Кюстендил. Той бе организиран от Общинската организация на Съюза на инвалидите –Кюстендил и е посветен на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата на Отечеството.

Заместник-областния управител Силвия Велкова даде старт на състезанието като хвърли първото зарче и пожела успех на участниците. Гост на мероприятието бе и зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев.

В турнира участие взеха представители на ДСХФУ „Ильо Войвода“ Кюстендил, пенсионерски клубове, както и клубовете на хора с увреждания. Първенец в състезанието стана пенсионерски клуб „Христо Ботев“. Освен награди и грамоти за победителите, Силвия Велкова почерпи присъстващите и със сладки от името на Областна администрация - Кюстендил.

По повод предстоящия 2 юни, учениците от шести клас на пето основно училище „Христо Ботев“ в областния град, облечени в тениски с лика на революционера, поздравиха участниците в турнира с рецитал на Ботевите творби.