Зам.-областният управител Силвия Велкова присъства на откриването на Международният фолклорен конкурс "Пауталия" 2016 в Кюстендил

on .

Международният фолклорен фестивал "Пауталия" 2016 бе открит тържествено в Кюстендил. Старта на десетото издане на конкурса бе даден на площад "Велбъжд", а официален гост от страна на Областна администрация - Кюстендил бе зам.-областният управител Силвия Велкова. За да уважат откриването на този ембламатичен за региона конкурс присъстваха и заместник-кметовете на Община Кюстендил Росица Плачкова и Светослав Василев. Чуждестранен гост бе кметът на гр. Клинци, област Брянск, Русия Сергей Евтеев, който поздрави организаторите. Своите поздравления от сцената и пожелания за успех на участниците отправи и председателят на Читалище "Братство - 1869" в гр. Кюстендил Иван Андонов. 

Конкурсът, която ще продължи три дни е включен в културния календар на Министерството на културата и в програмата за подпомагане на даровити деца в България. Своите таланти в областта на фолклорното танцово и музикално изкуство ще покажат 2100 участника от България и Македония.