Зам.-областният управител Радослава Чеканска и главният секретар Гергана Михайлова уважиха откриването на международния фолклорен фестивал „Сребърна пафта“

on .

Тридневният Международен фолклорен фестивал „Сребърна пафта“ бе открит за дванадесета поредна година в Кюстендил. Организатори на събитието са Община Кюстендил и Народно читалище „Пауталия 2008“. Официалното откриване се състоя на Арката на площад „Велбъжд“, където се изви дълго хоро с всички български и чуждестранни участници във фестивала.

На откриването официални гости бяха зам.-областният управител Радослава Чеканска, заедно с главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова. Приветствие към участниците и гостите на фестивала отправи председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова.

Близо 500 са участниците в тазгодишното издание на фестивала с международно участие, както от България, така и от Кипър, Черна гора, Грузия, Индия и Сърбия.

Концертната програма продължава и през събота и неделя, и няма конкурсен характер. Целта е да бъдат представени културните идентичности на страните пред българската публика.