Областният управител Виктор Янев се включи в тържественото отбелязване на Деня на Съединението в Кюстендил

on .

По повод честване на 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в Кюстендил бе организирана тържествена церемония, на която венец пред паметника „Булаир“ поднесе областният управител на област Кюстендил Виктор Янев заедно с главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова.

За да отбележат този национален празник и да отдадат почит към загиналите в борбите за освобождение и единство на България присъстваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет - Кюстендил Михаела Крумова, представители на СОСЗР – Кюстендил, представители на политически партии, неправителствени организации и граждани.

Церемонията започна с издигане на българското знаме под oзвученето на националния химн на Република България и исторически прочит на събитията, довели до Съединението през септември 1885 година.

„Народната максима „Съединението прави силата“, която изречена в онзи септемврийски ден дава урок на завоевателите в стремежа им да отнемат онова, което принадлежи единствено на младата българска държава – земя, утъпкана от предците ни и напоена с тяхната саможертвена кръв“ – каза областният управител Витор Янев. Той пожела на жителите да бъдат единни, както са били и досега. „Нека да възпитаваме младото поколение в българщината, защото България е над всичко" – призова в заключение Виктор Янев.