Областният управител Виктор Янев преряза лентата на саниран блок в Кюстендил по Националната програма за енергийна ефективност

on .

„Празник“ наричат днешния ден живущите в бл. 1А, намиращ се на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил. След успешното приключване на довършителните работи, днес блокът който бе един от първите одобрени за саниране по Националната програма за енергийна ефективност бе официално открит.

Гости на събитието бяха областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев и председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова.

Отец Венци Шияков от Храм „Св. Богородица“ отслужи водосвет и молитва към Бога за благополучие на всички живущи в обновения жилищен блок. Думата бе дадена на областният управител, който пожела много радост в домовете на хората и традиционно преряза лентата. „Това е вашият дом и домът на вашите деца и внуци, затова го съхранете и поддържайте отговорно дълги години“ – каза той.

Живущите споделиха, че не са били обезпокоявани по време на ремонтните дейности и са много доволни от крайния резултат. Те благодориха на своя домоуправител за всеотдайността и организирането на документите.