Областният управител Виктор Янев бе гост на традиционния празник на черешата в Кюстендил

Емблематичният за кюстендилци празник на черешата се провежда за девети път в областния град и се организира от Община Кюстендил. Тази година празникът събра десетки занаятчии и черешопроизводители, които представиха продукцията си на тридневна изложба-базар в централната градска част. Освен изложбата организаторите са предвидили и арт-ателиета за деца, конкурс за най-едра череша и най-красив щанд.

Празникът започна вчера с концерт на пл. „Велбъжд“ с изпълненията на български и чуждестранни поп изпълнители и DJ. На официалното откриване, което се състоя днес бяха представени различни сортове череши в региона и цялата страна от Института по земеделие – Кюстендил.

За да уважат събитието гости на официалното откриване бяха губернаторът на Кюстендил Виктор Янев, заедно със своя заместник Силвия Велкова. Като домакини присъстваха и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, заедно със своя екип, както и председателят на ОбС – Кюстендил Михаела Крумова. За празника на кюстендилци пристигнаха и омбудсманът на Република България Мая Манолова, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, Браницкия епископ Григорий, патриарх Неофит, игумена на Рилския манастир Евлогий Андрианополски и посланиците на Испания и Египет. Всички те отправиха своите пожелания към гражданите и пожелаха благодатни години на черешопроизводителите.

Изложението продължава и в неделя с кулинарна надпревара, а днес жителите и гостите на града могат да се включат в организиран велопоход до с. Раждавица, едно от най-плодородните места в околността, както и в безплатна туристическа обиколка, която стартира в 16 ч.

Печат

purchase autodesk maya 2017 autodesk maya license microsoft visio professional 2016 student edition acrobat 11 pro key archicad 20 for apple mac os student price how much is autodesk autocad lt 2015