Open menu

Информация от Областния кризисен щаб към 11.05.2021г.

Новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие са общо 23. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 13, Кюстендил – 6, Сапарева баня – 2, по един нов случай в Рила и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 15 души. От тях двама пациенти са на интензивно лечение, други двама са в тежко състояние, а останалите – на кислород и в средно тежко състояние.
Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 15 лица. От тях 8 са на кислород и в средно тежко състояние.
Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 21 пациенти. От тях 16 са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.
През изминалото денонощие е починала 70-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките на починалата.

Печат